Telefonul copilului

Cunoști sau ești victima unei situații de criză in școală? Sună la 116 111!
Apel gratuit in rețelele Romtelecom si Cosmote.

Utilizatori conectaţi

· Vizitatori conectaţi: 1

· Membri conectaţi: 0

· Membri înregistraţi: 65
· Cel mai nou membru: dayana

Discuţii în forum

Cele mai noi articole

Lucrul in echipa

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Filme

Proiectul in presa

Albume foto

Sport curat

Sondaj membri

Care sunt, dupa parerea dv. , situatiile de criza din mediul scolar?

Violenta intre elevi
Violenta intre elevi
7% [4 Voturi]

Relatiile elev-elev
Relatiile elev-elev
2% [1 Vot]

Relatiile profesori-elevi
Relatiile profesori-elevi
7% [4 Voturi]

Frecventa, absenteismul
Frecventa, absenteismul
14% [8 Voturi]

Examenul de bacalaureat
Examenul de bacalaureat
7% [4 Voturi]

Relatia scoala-comunitate
Relatia scoala-comunitate
15% [9 Voturi]

Relatia scoala-parinti
Relatia scoala-parinti
12% [7 Voturi]

Managementul unitatii scolare
Managementul unitatii scolare
7% [4 Voturi]

Procesul de evaluare a elevilor
Procesul de evaluare a elevilor
17% [10 Voturi]

Procesul de evaluare institutionala
Procesul de evaluare institutionala
14% [8 Voturi]

Voturi: 59
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 23.08.12
Încheiat: 28.04.13

Bun venit!

Acesta este site-ul liceului pentru prezentarea acțiunilor în cadrul proiectului
”Managementul situațiilor de criză la nivelul unității școlare”
la care liceul nostru participă alături de 120 de școli din România.
Pentru a putea avea toate facilitățile de lucru pe site trebuie să vă logați.

PROIECT ID 64345

DESCRIEREA PROIECTULUI

„Elaborat în concordanță cu prioritățile Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului privind asigurarea calității învățământului în perspectiva pregătirii pentru o societate și economie bazate pe cunoaștere și formarea continuă a cadrelor didactice, proiectul este în conformitate atât cu recomandările Comisiei Europene din Decembrie 2007 (privind implementarea politicilor de ocupare la nivelul statelor membre, accelerarea reformei în educație pentru a răspunde cerințelor pieței muncii prin implicarea adulților în educație și formare), cât și cu politicile Uniunii Europene cu privire la creșterea investițiilor în capitalul uman prin educație și formare profesională. Proiectul răspunde raportului Națiunilor Unite în urma Studiului referitor la violența asupra copiilor, publicat în octombrie 2006 și folosește programul de reducere a violenței în unitățile școlare – VIRIS al Consiliului Europei.

… Proiectul urmărește creșterea calității actului educațional prin adecvarea curriculumului de consiliere și orientare la specificul societății contemporane românești, dezvoltarea abilităților de mediere ale cadrelor didactice și ale elevilor implicați în activități manageriale la nivelul școlii/inspectoratului școlar județean, centrate pe prevenirea și dezamorsarea situațiilor de criză, asigurarea de proceduri și instrumente de intervenție. …Grupul țintă va dezvolta astfel abilitatea de a media, de a identifica și de a pune în aplicare soluții coerente pentru prevenirea și combaterea situațiilor de criză apărute la nivelul unității școlare.”

Actiuni la nivelul CE pentru combaterea violentei

ŞtiriAcțiuni mai puternice la nivelul UE pentru combaterea mai eficientă a radicalizării violente care duce la terorism
Bruxelles, 14 iunie 2016
Comisia Europeană - Comunicat de presă

În conformitate cu obiectivele Agendei europene privind securitatea, Comisia Europeană prezintă astăzi acțiuni suplimentare pentru a ajuta statele membre să prevină și să combată radicalizarea violentă care duce la terorism.
amanunte

Elev batut cu salbaticie intr-o scoala din Timis

Jurnal Scene revoltatoare s-au derulat intr-o sala de clasa dintr-o scoala din Timis. Un elev este calcat in picioare de colegi. aici

VIOLENȚA în școală: Un elev din Recaș a ajuns la spital după ce a fost bătut de un coleg

JurnalIncidentul s-a petrecut joi dimineața, înainte de începerea orelor, la Liceul Teoretic din Recaș. Potrivit polițiștilor, băiatul de clasa a VIII-a a avut o altercație cu un elev de clasa a IX-a. În ajutorul băiatului mai mare a sărit un altul de clasa a X-a, care l-a lovit cu pumnul în zona capului pe cel de clasa a VIII-a. Pentru că elevul avea o umflătură la nivelul frunții, reprezentanții școlii au sunat la 112, iar o ambulanță l-a transportat la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. continuare

Copii batuti in scoli si gradinite: Ce fel de profesori lovesc elevii si ce poate face un parinte, pas cu pas

In ultima vreme, presa a relatat numeroase cazuri de violenta in scoli si chiar gradinite, adesea fiind prezentate inclusiv filmari in care profesori sau educatori abuzeaza copiii.

continuare

Iubește inteligent! Poliția îi învață pe elevi ce înseamnă violența sexuală

ŞtiriActivitățile din cadrul campaniei de prevenire a violenței sexuale sunt intensificate în această perioadă, elevii din 10 licee urmând să beneficieze de informații legate de acest subiect, dar și de teme vizând educația sexuală, acestea din urmă fiind susținute de specialiști din cadrul Spitalului Județean, respectiv ai Direcției de Sănătate Publică, instituții partenere ale Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în acest demers.

continuare

Aolicarea chestionarelor privind perceperea gradului de violenta in liceu

JurnalIncepand cu 5 decembrie se vor aplica Chestionarele

UNICEF: Esti erou in curtea scolii cand opresti violenta verbala!

ŞtiriUNICEF si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) au dat startul campaniei impotriva violentei in scoli cu mesajul „Esti erou in curtea scolii cand opresti violenta verbala!”. Scopul campaniei este cresterea nivelului de informare si constientizare la nivel national si local in privinta formelor si consecintelor violentei verbale in scoala. amanunte

Lansare campanie împotriva violenței în școli (parteneriat între Ministerul Educației și UNICEF)

Proiecte UNICEF și Ministerul Educatiei și Cercetării Științifice (MECȘ) lansează vineri, 9 octombrie, o campanie împotriva violenței în școli. La eveniment vor participa dl. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice, și dna. Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF în România.
Lansarea campaniei va avea loc începând cu ora 11:00, la sediul UNICEF din Bd. Primăverii nr.48 A - Clădirea UN House. Începând din 2013, UNICEF derulează la nivel global și național o campanie de informare și conștientizare împotriva violenței asupra copiilor. În primul an de campanie accentul a fost pus pe creșterea gradului de conștientizare a efectelor violenței în general și a diferitelor forme de violență.
În anul 2014, campania a avut rolul să crească nivelul de informare și conștientizare a publicului cu privire la consecințele abuzului verbal împotriva copiilor, în cadrul familiei. Rezultatele primilor ani de campanie au arătat o sensibilizare importantă a publicului larg cu privire la formele și efectele violenței asupra copiilor. În 2015 dorim să continuăm campania împotriva violentei asupra copiilor, luând în considerare perspectiva violenței în mediul școlar, atât violența verbală între copii, cât și violența verbală profesor - elev.

Copil cu dizabilități, umilit la grădiniță de educatoare

Copil cu dizabilități, umilit la grădiniță de educatoareCentrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) sesizează CNCD și Inspectoratul Școlar al Capitalei privind discriminarea unui băiețel cu deficit de atenție și hiperkinetism, la grădiniță, de către educatoare. continuare

Un elev al Liceului Nicolae Bălcescu, implicat în trafic de droguri

Aspecte din TeleormanPatru tineri din Teleorman au fost reținuți săptămâna trecută într-un dosar privind traficul de substanțe etnobotanice. Printre aceștia se numără și un elev al Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria (fostul liceu agricol), care se pare că distribuia drogurile în unitatea de învățământ.
continuare aici

Violenta emationala. Un material util dirigintilor

ProiecteCei mai multi parinti considera ca abuzul impotriva copilului este reprezentat de violenta fizica, sexuala si/sau de neglijarea copilului. Toate aceste forme de abuz sunt relativ usor de dovedit la o examinare medico-legala si sunt pedepsite de lege. Dar... ... Intre abuzurile savarsite impotriva copilului, abuzul emotional este cel mai frecvent intalnit, este cel mai insidios, cel mai greu de dovedit si are consecinte multiple, variate, multe extrem de grave, ce lasa urme pentru tot restul vietii, afectand dezvoltarea copilului pe multiple planuri – afectiv, intelectual si chiar fizic. In plus, abuzul emotional suferit in copilarie ii va afecta viitorului adult viata sociala si profesionala, relatiile si sanatatea fizica si mentala, intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de tipul de abuz emotional, frecventa si intensitatea cu care i-a fost aplicat.
continuare aici
Pagină generată în 0.04 secunde
202,158 vizite unice