Telefonul copilului

Cunoști sau ești victima unei situații de criză in școală? Sună la 116 111!
Apel gratuit in rețelele Romtelecom si Cosmote.

Utilizatori conectaţi

· Vizitatori conectaţi: 1

· Membri conectaţi: 0

· Membri înregistraţi: 65
· Cel mai nou membru: dayana

Discuţii în forum

Cele mai noi articole

Lucrul in echipa

Conectare

Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

Filme

Proiectul in presa

Albume foto

Sport curat

Sondaj membri

Care sunt, dupa parerea dv. , situatiile de criza din mediul scolar?

Violenta intre elevi
Violenta intre elevi
7% [4 Voturi]

Relatiile elev-elev
Relatiile elev-elev
2% [1 Vot]

Relatiile profesori-elevi
Relatiile profesori-elevi
7% [4 Voturi]

Frecventa, absenteismul
Frecventa, absenteismul
14% [8 Voturi]

Examenul de bacalaureat
Examenul de bacalaureat
7% [4 Voturi]

Relatia scoala-comunitate
Relatia scoala-comunitate
15% [9 Voturi]

Relatia scoala-parinti
Relatia scoala-parinti
12% [7 Voturi]

Managementul unitatii scolare
Managementul unitatii scolare
7% [4 Voturi]

Procesul de evaluare a elevilor
Procesul de evaluare a elevilor
17% [10 Voturi]

Procesul de evaluare institutionala
Procesul de evaluare institutionala
14% [8 Voturi]

Voturi: 59
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 23.08.12
Încheiat: 28.04.13

Bun venit!

Acesta este site-ul liceului pentru prezentarea acțiunilor în cadrul proiectului
”Managementul situațiilor de criză la nivelul unității școlare”
la care liceul nostru participă alături de 120 de școli din România.
Pentru a putea avea toate facilitățile de lucru pe site trebuie să vă logați.

PROIECT ID 64345

DESCRIEREA PROIECTULUI

„Elaborat în concordanță cu prioritățile Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului privind asigurarea calității învățământului în perspectiva pregătirii pentru o societate și economie bazate pe cunoaștere și formarea continuă a cadrelor didactice, proiectul este în conformitate atât cu recomandările Comisiei Europene din Decembrie 2007 (privind implementarea politicilor de ocupare la nivelul statelor membre, accelerarea reformei în educație pentru a răspunde cerințelor pieței muncii prin implicarea adulților în educație și formare), cât și cu politicile Uniunii Europene cu privire la creșterea investițiilor în capitalul uman prin educație și formare profesională. Proiectul răspunde raportului Națiunilor Unite în urma Studiului referitor la violența asupra copiilor, publicat în octombrie 2006 și folosește programul de reducere a violenței în unitățile școlare – VIRIS al Consiliului Europei.

… Proiectul urmărește creșterea calității actului educațional prin adecvarea curriculumului de consiliere și orientare la specificul societății contemporane românești, dezvoltarea abilităților de mediere ale cadrelor didactice și ale elevilor implicați în activități manageriale la nivelul școlii/inspectoratului școlar județean, centrate pe prevenirea și dezamorsarea situațiilor de criză, asigurarea de proceduri și instrumente de intervenție. …Grupul țintă va dezvolta astfel abilitatea de a media, de a identifica și de a pune în aplicare soluții coerente pentru prevenirea și combaterea situațiilor de criză apărute la nivelul unității școlare.”

UNICEF: Esti erou in curtea scolii cand opresti violenta verbala!

ŞtiriUNICEF si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) au dat startul campaniei impotriva violentei in scoli cu mesajul „Esti erou in curtea scolii cand opresti violenta verbala!”. Scopul campaniei este cresterea nivelului de informare si constientizare la nivel national si local in privinta formelor si consecintelor violentei verbale in scoala. amanunte

Lansare campanie împotriva violenței în școli (parteneriat între Ministerul Educației și UNICEF)

Proiecte UNICEF și Ministerul Educatiei și Cercetării Științifice (MECȘ) lansează vineri, 9 octombrie, o campanie împotriva violenței în școli. La eveniment vor participa dl. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice, și dna. Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF în România.
Lansarea campaniei va avea loc începând cu ora 11:00, la sediul UNICEF din Bd. Primăverii nr.48 A - Clădirea UN House. Începând din 2013, UNICEF derulează la nivel global și național o campanie de informare și conștientizare împotriva violenței asupra copiilor. În primul an de campanie accentul a fost pus pe creșterea gradului de conștientizare a efectelor violenței în general și a diferitelor forme de violență.
În anul 2014, campania a avut rolul să crească nivelul de informare și conștientizare a publicului cu privire la consecințele abuzului verbal împotriva copiilor, în cadrul familiei. Rezultatele primilor ani de campanie au arătat o sensibilizare importantă a publicului larg cu privire la formele și efectele violenței asupra copiilor. În 2015 dorim să continuăm campania împotriva violentei asupra copiilor, luând în considerare perspectiva violenței în mediul școlar, atât violența verbală între copii, cât și violența verbală profesor - elev.

Copil cu dizabilități, umilit la grădiniță de educatoare

Copil cu dizabilități, umilit la grădiniță de educatoareCentrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) sesizează CNCD și Inspectoratul Școlar al Capitalei privind discriminarea unui băiețel cu deficit de atenție și hiperkinetism, la grădiniță, de către educatoare. continuare

Un elev al Liceului Nicolae Bălcescu, implicat în trafic de droguri

Aspecte din TeleormanPatru tineri din Teleorman au fost reținuți săptămâna trecută într-un dosar privind traficul de substanțe etnobotanice. Printre aceștia se numără și un elev al Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria (fostul liceu agricol), care se pare că distribuia drogurile în unitatea de învățământ.
continuare aici

Violenta emationala. Un material util dirigintilor

ProiecteCei mai multi parinti considera ca abuzul impotriva copilului este reprezentat de violenta fizica, sexuala si/sau de neglijarea copilului. Toate aceste forme de abuz sunt relativ usor de dovedit la o examinare medico-legala si sunt pedepsite de lege. Dar... ... Intre abuzurile savarsite impotriva copilului, abuzul emotional este cel mai frecvent intalnit, este cel mai insidios, cel mai greu de dovedit si are consecinte multiple, variate, multe extrem de grave, ce lasa urme pentru tot restul vietii, afectand dezvoltarea copilului pe multiple planuri – afectiv, intelectual si chiar fizic. In plus, abuzul emotional suferit in copilarie ii va afecta viitorului adult viata sociala si profesionala, relatiile si sanatatea fizica si mentala, intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de tipul de abuz emotional, frecventa si intensitatea cu care i-a fost aplicat.
continuare aici

Campanie ANTIDROG lansată de Prefectura Teleorman

Aspecte din TeleormanPornind de la amploarea pe care traficul și consumul ilicit de substanțe cu efect halucinogen a luat-o, în special în rândul tinerilor, Instituția Prefectului Teleorman a inițiat o campanie sub genericul “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” care are ca scop prevenirea și combaterea acestui fenomen. Este cea mai amplă campanie de acest gen inițiată până acum în Teleorman, Prefectura având ca parteneri în desfășurarea acesteia alte șapte instituții cu competențe în domeniu: Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de Poliție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, alături de care vor veni și unitățile de învățământ de pe raza județului, cât și administrația publică locală
continuare aici

Elevii teleormăneni consumă droguri

Aspecte din Teleorman234 de elevi teleormăneni au mărturisit că au consumat sau consumă droguri. Mai mult decât atât, peste 18 la sută dintre elevii intervievați au mărturisit că știu colegi care consumă sau au consumat măcar o dată substanțe interzise. Aceste cifre au ieșit la iveală în urma unei anchete inițiată de Prefectura Teleorman în colaborare cu poliția, Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Antidrog.
continuare aici

Polițiștii, prietenii elevilor de la Liceul Teoretic Piatra

Aspecte din TeleormanSe spune că respectându-te pe tine însuți, impui respectul celorlalți. Atunci când acest lucru nu se întâmplă, respectul se educă. Așa este procedura la Liceul Teoretic din comuna Piatra, acolo unde directorul Constantin Filip a impus o disciplină exemplară.
Continuare aici

Profesorul agresor s-a ales cu dosar penal

Aspecte din Teleorman Incepe să se facă dreptate. Și-a bătut elevii și i-a umilit, dar mereu a scăpat basma – curată. Profesorul de limba și literatura română de la Școala Gimnazială Marin Preda din comuna Siliștea Gumești s-a ales cu dosar penal.
aici

Articole combaterea violentei

JurnalProiectul Tinerii impotriva violentei
Materiale pentru combaterea violentei aici

În Teleorman, cele mai multe abuzuri asupra copiilor au loc la copii sub 6 ani

Aspecte din TeleormanPeste 70% dintre părinții români recunosc că-și bat copiii, iar 20% dintre minori nu sunt bătuți cu mâna goală, arată statisticile din România. Nu cu mâna goală înseamnă că părinții apelează la fel de fel de obiecte pentru a le aplica celor mici corecții fizice, obiecte care lasă inclusiv urme fizice pe corpurile copiilor, pe lângă cele de ordin psihic, traume care, oricum, se creează, indiferent dacă violența exercitată asupra copilului, este fizică sau emoțională. sursa
Pagină generată în 0.07 secunde
77,184 vizite unice